Мінцифри відзвітувало про залучення 6 мільйонів українців до програм цифрових навичок

компьютер,ноутбук,робота,інтернет,кар’єра

Міністерство цифрової трансформації України відзвітувало про залучення 6 млн громадян до програм цифрової грамотності.

Як ідеться в повідомленні Мінцифри, у 2019 році Міністерство цифрової трансформації України визначило однією зі стратегічних цілей залучення 6 млн громадян до програм цифрової грамотності. Очікуваний результат – покращення цифрових навичок українців та збільшення застосування онлайн-інструментів як для роботи, так і для особистого розвитку.

Під час Diia Summit 2023 віцепрем’єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив: "Ціль у понад 6 мільйонів досягнуто".

Згідно з результатом соціологічного дослідження, майже 60% українців володіють базовими та просунутими цифровими навичками – за чотири роки їх частка збільшилася на 12,6% і тепер сягає показників країн ЄС (53,84% населення країн ЄС станом на 2021 рік).

Ці показники зазначено в Digital Decade (документі, що визначає бачення цифрового розвитку ЄС до 2030 року).

"Дія.Освіта" стала нашою точкою входу в систему освіти. Цього року ми досягли цілі – залучити 6 млн осіб до програм із цифрової грамотності. Паралельно почали комплексно займатися трансформацією освіти в кожній ланці – від дитячих садочків до ЗВО. Водночас продовжуємо розвивати проєкт "Дія.Освіта". Це приклад того, як можна реагувати на виклики. У 2023 році платформа теж пройшла новий еволюційний етап та трансформацію. Тепер проєкт не тільки про цифрові навички, а й про нові знання, які допоможуть зробити крок назустріч новій професії", – сказав Федоров.

У 2023 році Мінцифри запустило оновлену платформу "Дія.Освіта", де, окрім контенту про цифрову грамотність, з’явилися 83 нові освітні серіали та 56 симуляторів про актуальні професії – їх можна швидко опанувати та отримати сертифікат, що додається до резюме.

Крім цього, "Дія.Освіта" пропонує пройти профорієнтаційний тест та скласти персоналізовану траєкторію навчання. Весь контент платформи команда готувала з урахуванням Нового міжнародного Порядку денного з навчання дорослих на 2021-2030 роки. Це офіційний документ, затверджений Радою Євросоюзу.

У 2023 році українці отримали 900 тис. сертифікатів про завершення освітніх серіалів на платформі "Дія.Освіта". Загалом на платформі цього року зареєструвалося 550 тис. громадян. Команда також долучила до мережі цифрових хабів 5 тис. просторів на базі бібліотек та громадських організацій.

Автор: Галина Ялівець

Похожие материалы (по тегу)