Мінцифри працює над ШІ-асистентом у "Дії"

федоров

Міністерство цифрової трансформації працює над асистентом зі штучним інтелектом у "Дії", а в "Дія.City" інкорпоруються компанії, що займаються ШІ.

Про це розповів віцепрем’єр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю 24 каналу.

Федоров зазначив, що зараз Мінцифри в рамках реформи освітньої системи працює над застосунком "Мрія", де буде використовуватися штучний інтелект для аналізу освітньої траєкторії дитини.

"Після цього пропонуватимемо освітні компоненти, які будуть допомагати розвиватися ще швидше. Використовуємо ШІ в освіті і для того, щоб розрахувати кількість необхідних бомбосховищ в школах, або змоделювати мережу шкільної освіти", – додав Федоров.

"У нас буде оновлення дизайну "Дії". Ми давно цього не робили і це буде, напевне, перше таке велике оновлення. У "Дії" дуже багато нових послуг, тому потрібно зробити інтерфейс більш зручним для користувачів", – зазначив Федоров.

Зокрема, буде оновлена послуга внесення змін про ФОП.

"Сьогодні вже працює автоматичне закриття ФОП, але ми також додаємо автоматичне оновлення даних про ФОП. Тобто у "Дії" в кілька кліків можна буде змінити прізвище, кведи або контактну інформацію. І це відбуватиметься автоматично, без реєстратора. Тобто послуга стає комплексно-автоматичною", – сказав Федоров.

Також запускається послуга "єПідприємець". Це комплексний сервіс і послуга у межах державної антикорупційної стратегії, яку розробляло НАЗК. Вона об’єднує 8 послуг для бізнесу і дозволяє отримувати їх за однією заявою. Йдеться не тільки про реєстрацію бізнесу, а й про паралельне отримання додаткових послуг, які необхідні саме для цього підприємства, щоб не ходити по інших сайтах чи офлайн-органах.

Окрім того, будуть послуги для моряків, оновляться карти укриттів та "пунктів незламності", а такж послуга перереєстрації авто.

"Цю послугу ми запускаємо спільно з МВС. Це одна з найскладніших послуг за час побудови цифрової держави. Вона лишає центри МВС монополії на купівлю-продаж авто і дозволяє людям в форматі people-to-people купувати чи продавати авто", – акцентував віцепрем’єр.

Автор: Галина Ялівець