На кошти United24 вже закуплено більше 9000 одиниць медобладнання,

ляшко

За кошти, зібрані на United24, закуплено понад 9 тис. одиниць медобладнання, у тому числі й автомобілі екстреної медичної допомоги.

Об этом сообщает Проект РУ


"За рахунок коштів, які надійшли на United24, а це більше 1 млрд грн, ми вже закупили понад 9 тис. одиниць різного виду медичних виробів, у тому числі й автомобілі екстреної медичної допомоги. І не тільки екстреної медичної допомоги, а й броньовані автівки, які були передані Силам безпеки й оборони для того, щоб евакуйовувати поранених із точок, де постійно відбуваються обстріли", – розповів мінстр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Укрінформу.

Ляшко нагадав, що під рахунок United24 розроблений і затверджений Кабінетом міністрів України порядок використання коштів, пріоритети закупівель визначаються з урахуванням тих потреб, які є в регіонах.

"Визначають, які пріоритети на зараз критичні, які можна закрити за рахунок цих коштів. І процедура закупівлі відбувається, знову ж таки, так, як і всі інші державні закупівлі – нашим державним підприємством "Медичні закупівлі України", у конкурентному середовищі для того, щоб купити якомога більш якісне за найнижчу ціну, якомога швидше доставити туди, де це обладнання найбільш необхідне", – зазначив він.

Окремо, як додав міністр, закуплено обладнання за кошти Світового банку, за кошти резервного фонду закуповувалися лікарські засоби, зокрема, антибіотики, медичне обладнання для лікарень.

Як розповів Ляшко, пропозиції допомоги в медичній сфері почали надходити Україні ще з початку повномасштабного вторгнення як від міжнародних партнерів, так і від приватних осіб. За його словами, для розуміння потреб медичної сфери та того, що надходить як благодійна допомога, було задіяно систему MedData.

"Це стосується як лікарських засобів, так і медичних виробів, розхідних матеріалів і великого медичного обладнання. Це дозволило нам зрозуміти пріоритети, в чому є проблема. І коли міжнародна допомога приходить на склади Міністерства охорони здоров’я, ми її сортуємо й потім логістичними компаніями довозимо до кінцевого споживача", – сказав Ляшко.

Раніше повідомлялося, що для відновлення зруйнованої внаслідок російського вторгнення медичної інфраструктури потрібно $6,4 млрд, аби відновити систему охорони здоров’я відповідно до кращих європейських практик необхідно понад $15 мільярдів.

Источник: Русский слон