Справа Сенниченка: Суд заочно арештував колишнього керівника Одеського припортового заводу

суд

У понеділок, 8 травня, Вищий антикорупційний суд обрав колишньому виконувачу обов’язків директора Одеського припортового заводу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, та обрав запобіжний захід колишньому в. о. директора АТ "Одеський припортовий завод" у вигляді тримання під вартою.

Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу, додали в САП.

Як уточнили правоохоронці, ексчиновника підозрюють в участі в злочинній організації, яка протягом 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів держпідприємств, зокрема "Одеського припортового заводу" та "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії".

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук колишнього голову Фонду держмайна Сенниченка

Як повідомлялося, наприкінці березня Національне антикорупційне бюро викрило злочинну організацію на чолі з колишнім головою Фонду держмайна Дмитром Сеннниченком. Упродовж 2019-2021 років її учасники заволоділи понад 500 млн грн коштів АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Сума неправомірної вигоди, отримана членами злочинної організації за весь час контролю над %1126quot;Одеським припортовим заводом" становить понад 2 мільярди гривень.

У НАБУ уточнювали, що вдалося затримати лише в.о. директора "ОПЗ" і радника голови ФДМУ. Решті сімом фігурантам справи – ексголові ФДМУ, наближеній до нього особі, в.о. директора "ОПЗ", в.о. керівника АТ "ОГХК", двом власникам ТОВ і одній фізичній особі – про підозру повідомили в порядку ст.135, ст. 278 КПК України. Їх оголосили у розшук.