Херсонські правоохоронці затримали колишнього міліціонера, який пішов працювати на окупантів

Чоловік до 2011 року проходив службу у різних підрозділах органах внутрішніх справ, а після захоплення ворогом території Херсонської області пішов працювати в окупаційну міліцію. Перебіжчика затримали та вже оголосили про підозру.

Об этом сообщает Слон РУ


Оперативники Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції зібрали доказову базу відносно мешканця Херсонщини, який працював на окупаційну владу. Встановлено, що фігурант у минулому проходив службу на різних посадах у ГУ МВС України в Херсонській області, а у 2011 році пішов на пенсію.


Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и на открытом воздухе

Під час тимчасової окупації 51-річний чоловік добровільно пішов на службу до головного управління «міністєрства внутрєніх дєл рф». За активну проросійську позицію його призначили на посаду «спєциаліста отдєла рєгістрациї транспортних срєдств отдєла ГІББД в городє Хєрсон».


Після звільнення частини окупованих територій чоловік спробував «залягти на дно», однак працівники внутрішньої безпеки поліції та СБУ встановили місце знаходження фігуранта. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури перебіжчику вже оголошено про підозру за ч.7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тепер колишній міліціонер може провести за ґратами від 12 до 15 років.


Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України


Источник: Скелет РУ