Розвідка Британії: кількість обстрілів РФ у районі Часового Яру у квітні зросла на 200%

Український військовий проходить повз пошкоджений обстрілами житловий будинок у Часовому Яру, 9 травня 2023 року

У квітні російські обстріли на сході України посилилися на 17% порівняно з березнем, заявила розвідка Великої Британії 5 травня.

У Міноборони Британії повідомили, що понад три чверті з них відбулися в районі Авдіївки, Часового Яру та Мар’їнки.

«Кількість обстрілів у районі міста Часів Яр з березня по квітень зросла на 200%. Це майже напевно є відображенням нових спроб Росії встановити контроль над містом», – вважають аналітики.

Розвідка Британії наголошує, що незважаючи на значне збільшення кількості атак на цьому напрямку, Росія здобула лише «незначні тактичні перемоги в цьому районі протягом квітня і майже напевно зазнала значних втрат».

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське військово керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

За даними американського Інституту вивчення війни, Часів Яр є оперативно важливим населеним пунктом, оскільки може стати для сил РФ плацдармом для початку наступальних операцій на Дружківку та Костянтинівку, які, як пишуть аналітики, «слугують фортецями для чотирьох великих міст Донецької області» (крім Дружківки і Костянтинівки, йдеться про Словʼянськ і Краматорськ, також розташовані на півночі Донеччини – ред.).

Форум