РФ хоче знищити енергетику України, але її рятує "буфер безпеки", – Le Monde

Читать на русском

РФ хоче знищити енергетику України, але її рятує

РФ хоче знищити енергетику України , але її рятує "буфер безпеки", – Le Monde

Держава-терористка Росія намагається частинами знищити українську енергетику і наразі досягає у цьому суттєвих успіхів. Від повного занурення у темряву нашу державу рятує "буфер безпеки" – постачання електрики з Європи та розгалужена мережа автономних систем енергозабезпечення.

Про це пише французьке видання Le Monde. Видання зазначило, що ворог б’є не лише по розподільчій мережі, але і по електростанціях.

Директорка з комунікацій державного оператора "Укренерго" Марія Цатурян пояснила, що мета окупантів залишається такою, як і 2022 року, однак вони змінили стратегію і нищить енергетику України шматок за шматком.

Енергоінфраструктура нашої держави має власний захист – бетонні блоки, мішки з піском, залізні сітки для стримування дронів – однак усе це не рятує від балістичних ракет.

Цатурян визнала, якби Україна не була інтегрована у європейську систему енергетики, то сьогодні регіони, що найбільше постраждали від бомбардувань, мали б більше відключень електрики. Імпорт електроенергії з країн-союзників має важливе значення.

Крім того, багато важливих та особливо чутливих об’єктів в Україні вже мають свої автономні джерела енергозабезпечення, як-то малі модульні теплоелектростанції, надані міжнародними донорами. Такими засобами, наприклад у Харкові, забезпечені лікарні та пожежні частини.

Водночас експерт із питань енергетики аналітичного Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що з липня до наступної зими енергодефіцит у нашій країні посилюватиметься. З цієї причини, якщо Україна не отримає додаткові системи ППО, мільйонам українців доведеться виїхати з деяких міст на півдні та сході на час наступної зими.