У Газі загинули чотири працівники відомої гуманітарної організації

Читать на русском

У Газі загинули чотири працівники відомої гуманітарної організації

У Газі загинули чотири працівники відомої гуманітарної організації

Четверо працівників World Central Kitchen (WCK) – британець, поляк та австралієць, а також їхній палестинський водій – загинули в Секторі Гази. За словами Міністерства охорони здоров’я ХАМАСу, це сталося внаслідок удару ізраїльської авіації по їхньому автомобілю.

Про це повідомляє BBC.

Джерело агентства повідомило, що працівники були одягнені у бронежилети з логотипом WCK – американської гуманітарної неурядової організації, яка забезпечує харчування постраждалих після стихійного лиха.

Місцеві журналісти поділилися в Інтернеті кадрами із зображеннями паспортів, які, як вони стверджують, належать убитим робітникам.

У заяві WCK йдеться, що організації "відомі повідомлення" про те, що членів її команди було "вбито під час атаки ЦАХАЛ, коли вони працювали на підтримку наших зусиль з гуманітарної доставки їжі до Гази".

Нещодавно ця благодійна організація потрапила до заголовків новин, надавши сотні тонн їжі мешканцям Гази.

Коментуючи повідомлення, ЦАХАЛ заявив, що проводить ретельну перевірку на найвищому рівні, щоб зрозуміти обставини цього "трагічного інциденту".

"ЦАХАЛ докладає значних зусиль, щоб забезпечити безпечну доставку гуманітарної допомоги, та тісно співпрацює з WCK у їх життєво важливих зусиллях щодо надання продовольства та гуманітарної допомоги людям Гази", – додали в ізраїльській армії.

У Міністерстві закордонних справ Австралії заявили, що терміново намагаються підтвердити "тривожні" повідомлення про те, що австралієць був серед загиблих гуманітарних працівників.

"Ми дуже чітко заявили, що очікуємо, щоб гуманітарні працівники в Газі мали безпечний та безперешкодний доступ для виконання своєї роботи з порятунку життів", – сказав речник МЗС у заяві.