Чорноморський флот отримає прилад, який допоможе вистежувати українські дрони, — "АТЕШ"

Читать на русском

Чорноморський флот отримає прилад, який допоможе вистежувати українські дрони, —

Чорноморський флот отримає прилад, який допоможе вистежувати українські дрони, — "АТЕШ"

Кремль вирішив витратити 5,5 млн руб. на оновлення приладу, який вистежує надводні та берегові цілі. Після цього розробку запровадять на Ярославському суднобудівному заводі.

Російський "Науково-виробничий комплекс "Пуск" (НПК "Пуск") створює для флоту РФ оновлений прилад "УВ-450-01", призначений для захисту від дронів. Пристрій може допомогти військовим ЗС РФ виявляти та знешкоджувати загрозливі об’єкти на воді та на суші.

Про новий пристрій розповіли у "Telegram"-овому каналі партизанського руху на Кримському півострові "АТЕШ".

У дописі вказується, що партизани роздобули документацію на прилад "УВ-450-01", який встановлюється на військові кораблі РФ і входить у систему націлювання. Основне його призначення — спостереження за цілями та цілевказування для пострілу. Інженери НПК "Пуск", яке ним займатиметься, спеціалізується на розробках, які покращують "ситуаційну поінформованість" та "можливість виявлення надводних та берегових об’єктів".

Партизани оприлюднили вісім сторінок документації на "УВ-450-01". На першій сторінці — інформація про те, що НПК "Пуск" буде займатись вдосконаленням "малогабаритного уніфікованого візира спостереження". Замовник — АТ "Зеленодольське конструкторсько-проєктне бюро" (перебуває під санкціями України, чи перебуває під іншими санкціями — раніше вказувалось на порталі НАЗК).

Удари по ЧФ РФ, кораблі РФ, захист від дронів qkxiqdxiqdeihrant

За роботу планують заплатити 5,5 млн руб. (42 тис. дол). Також є список, в якому розраховують бюджет на розробку та провадження оновленого устаткування.

Удари по ЧФ РФ, кораблі РФ, захист від дронів

Удари по ЧФ РФ, кораблі РФ, захист від дронів

Результуюча розробка надійшла на "Ярославський суднобудівний завод". Завод має встановити оновлений виріб на кораблях, які будує на замовлення російської армії. Також до аналізу пристрою було причетне "Невське проектно-конструкторське бюро", — свідчать документи, отримані "АТЕШ".

Удари по ЧФ РФ, кораблі РФ, захист від дронів

Удари по ЧФ РФ, кораблі РФ, захист від дронів