Голова МЗС обговорив із Боррелем ракетні удари Росії і посилення ППО України

За словами Дмитра Кулеби (праворуч), він поінформував Жозепа Борреля про російські балістичні удари по Києву та інших українських містах

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів розмову із високим представником Євросоюзу із закордонних справ Жозепом Боррелем – про це він заявив увечері 25 березня.

За словами Кулеби, він поінформував дипломата про російські балістичні удари по Києву та інших українських містах.

«Я вдячний за висловлення підтримки та занепокоєння з боку високого представника ЄС Жозепа Борреля щодо кількості російських ракет, запущених по Україні. Я наголосив на важливості постачання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони Patriot та інших систем, здатних перехоплювати балістичні ракети», – розповів Кулеба.

Він додав, що Україна наразі є єдиною країною у світі, яку «майже щодня» атакують балістичними ракетами.

«Тому «Патріоти» мають бути зараз тут, в Україні, щоб рятувати людські життя, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза нульова. Ми обговорили кроки, які ЄС може зробити, щоб допомогти Україні якнайшвидше отримати більше Patriot та інших систем ППО», – повідомив голова МЗС.

Боррель, своєю чергою, заявив, що наразі «важливіше, ніж будь-коли», посилити та пришвидшити військову допомогу ЄС та «засудити Путіна за заяви про причетність України до атаки в Москві минулої п’ятниці».

Раніше сьогодні високий представник Європейського союзу з закордонних справ Жозеп Боррель засудив російські атаки на Україну. Він вказав на те, що Росія випустила близько 190 ракет, цілячись, зокрема, у енергетичну інфраструктуру, аби «позбавити звичайних громадян базових систем електропостачання та опалення».

Росія протягом останнього тижня здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Також 25 березня РФ атакувала Київ балістичними ракетами, 10 людей постраждали.

Форум