Заблокувати не можуть: росіяни нарощують використання Starlink в Україні, — Welt

Читать на русском

Заблокувати не можуть: росіяни нарощують використання Starlink в Україні, — Welt

Заблокувати не можуть: росіяни нарощують використання Starlink в Україні, — Welt

За словами журналістів, заблокувати роботу терміналів можна з геолокації. Українські та російські війська знаходяться поруч, а тому блокування позначиться на обох сторонах.

Російські військові почали найчастіше використовувати американські системи супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX. Про це пише німецьке видання Welt.

За словами журналістів, про використання росіянами Starlink їм розповіли бійці розвідувально-аналітичного центру бригади "Буревій".

"Без Starlink наша ефективність була б явно знижена. Тому я сказав би, що вони також дуже ефективні для росіян", — сказав командир підрозділу Олександр.

Зазначається, що пристрої Starlink, які були виявлені в руках росіян на окупованих територіях кілька тижнів тому, досі активні. Більше того, їх стає більше.

Як розповів керівник підрозділу радіорозвідки із позивним "Михась", із перехоплення розмов росіян стало відомо, що у Кремінній навіть є магазин, де продають Starlink. Так, ЗС РФ не можуть працювати в глибині РФ, але вони мають простір для роботи на лінії фронту – на дистанції 30 або 50 кілометрів.

У матеріалі йдеться, що заблокувати роботу терміналів можна з геолокації. Українські та російські війська знаходяться поруч, а тому блокування позначиться на обох сторонах.

За словами неназваного офіцера радіорозвідки, ЗС РФ використовують Starlink для корекції вогню артилерії. Зламати супутниковий зв’язок не можна.