У Сумах на хабарі у 5 тисяч доларів затримали посадовця Сумської ОВА

Читать на русском

У Сумах на хабарі у 5 тисяч доларів затримали посадовця Сумської ОВА

У Сумах на хабарі у 5 тисяч доларів затримали посадовця Сумської ОВА

Начальнику одного з управлінь Сумської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, посадовець повідомив керівнику товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5000 доларів за вирішення питань, пов’язаних із схваленням детального планування частини території для розміщення та експлуатації будівель та споруд.

Першу частину неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів начальник управління одержав напередодні.

Також керівник повідомив про підозру селищному голові однієї з селищних рад Охтирського району за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК).

За даними слідства, службовець у змові з посадовцем Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» повідомили директору товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5000 доларів за передачу в приватну власність для промислового користування земельної ділянки орієнтовною площею 1 га на території Охтирського району.

Аванс у розмірі 2500 доларів землевпорядник отримав ще у минулому році. Решту директор ТОВ обіцяв передати після підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Стосовно посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» погоджено повідомлення про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

368.media