Розробник ChatGPT веде переговори про залучення фінансування на $100 мільярдів,

openai

Компанія-розробниця ChatGPT OpenAI перебуває на початку обговорень щодо залучення нового раунду фінансування з оцінкою $100 млрд або вище. Ця угода зробить виробника ChatGPT одним із найдорожчих стартапів у світі.

Як пише Bloomberg із посиланням на джерела, інвестори, потенційно залучені до раунду збору коштів, були включені в попередні обговорення. Такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування, ще не визначені та можуть змінитися.

Згідно з даними CBInsights, якщо раунд фінансування відбудеться за планом, це зробить компанію другим за цінністю стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

Як повідомляв Bloomberg, компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію на початку січня, яка дозволить співробітникам продати свої акції за оцінкою в $86 млрд.

OpenAI також обговорювала питання залучення фінансування для нового виробництва чіпів спільно з компанією G42, яка базується в Абу-Дабі.

17 листопада з посади СЕО компанії був звільнений Сем Альтман. Згодом з’явилася інформація, що напередодні звільнення Сема Альтмана з посади СЕО OpenAI дослідники компанії надіслали раді директорів листа із попередженням про "потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству". Йдеться про ШІ-проєкт під назвою Q* (вимовляється Q-Star), який нібито може стати проривом у пошуку так званого надінтелекту, повідомляє AIN.UA.

Уже наприкінці листопада Сем Альтман повернувся до OpenAI, також оголосили новий склад директорів.

Автор: Галина Ялівець