Кабмін передав на приватизацію спільну з Новинським компанію

новинский

Кабінет міністрів включив до переліку об’єктів великої приватизації 65% акцій ПрАТ "Харківенергозбут", яке знаходиться в управлінні Фонду держмайна.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у вівторок, 19 грудня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Відповідні зміни внесено до урядового розпорядження №36 від 16 січня 2019 року.

Як повідомлялося, з лютого 2021 року ще 29,7950% акцій ПрАТ "Харківенергозбут" належить кіпрській компанії Smart Holding (Cyprus) LTD підсанкційного мільярдера Вадима Новинського. Тоді ж компанія офіційно закрила операцію по придбанню аналогічного пакету АТ "Харківобленерго".

Раніше 29,8% акцій "Харківобленерго" належало компанії Garensia Enterprises, пов’язаній з групою "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Ймовірно, Григоришин передав ці акції Новинському у рамках виконання рішення Лондонського арбітражу, який зобов’язав Григоришина виплатити бенефіціару АТ "Сумське НВО" Володимиру Лук’яненку та його партнеру Вадиму Новинському $300 млн у рамках суперечки про опціон на пакет акцій у "Сумському НВО".

Автор: Михайло Орлюк