На Житомирщині витратять 35 мільйонів на ремонт школи за завищеними цінами

школа

Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання виконавчого комітету Малинської міськради Житомирської області 26 червня за результатами тендеру замовило фірмі "Нове століття ХХІ" ремонт школи за 35 млн₴

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

За умовами угоди, до кінця 2024 року виконають капітальний ремонт Гранітнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів у смт. Гранітне Коростенського району. Аванс складе 30%, а решту платитимуть протягом місяця після виконання робіт.

При цьому деякі ціни у підсумковій відомості ресурсів значно перевищують ринкові. Передусім на утеплювачі.

Наприклад, утеплювач Rockwool Multirock Roll товщиною 150 мм замовили по 446 грн за квадратний метр. В інтернет-магазинах його можна знайти в півтора-два раза дешевше – по 210-266 грн за кв. м.

Інший утеплювач – "Технофас Оптима" – товщиною 150 мм замовили по 6 843 грн за кубометр. Зараз в інтернет-магазині "Техноніколь" такий утеплювач продається по 677 грн за квадратний метр. Там вказано, що упаковка має площу 1,44 кв. м і об’єм 0,216 куб. м. Таким чином, магазинна ціна складає 975 грн за упаковку, тобто 4 513 грн за кубометр, що в півтора раза дешевше від тендерної ціни.

Плитка "Атем Грес" 0070 30×30 коштує 829 грн за кв. м. У магазині виробника "Atem Group" та в "Епіцентрі" вона продається по 359 грн/кв. м, що принаймні вдвічі дешевше.

Читайте також: Влада Житомирщини витратить 70 мільйонів на добудову стадіону під час війни за завищеними цінами

ТОВ "Нове століття ХХІ" отримало підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Воно надало аналогічний договір на 3 млн грн, укладений у 2022 році з київським "Центром розвитку особистості "Унікум" на капремонт приміщення у Києві по вул. Дмитрівська, 69. Там знаходиться приватний дитячий садок і центр розвитку дитини.

Фірма "Нове століття ХХІ" була зареєстрована в 2018 році в Дніпрі на місцевого жителя Миколу Гійовича Остапчука. Він у 2015 році йшов в Дніпропетровську облраду від "Укропу", а зараз перебуває в реєстрі корупціонерів згідно вироку 2017 року про хабар за виділення земельних ділянок учасникам АТО.

У 2019 році фірму переписали спершу на Геннадія Щеглова, а потім на Сергія Журавльова з Кам’янського, який згодом став Сергієм Журавлем. Адреса фірми тоді змінилась із Дніпра на Маріуполь. Зрештою на початку 2022 року фірму знову переоформили у Дніпрі, а потім – у Чернігові. Відтоді її засновником є Федір Реутський, який володіє фірмою "Сівер-Кабель".

У 2018 році переможець отримав єдиний підряд у Запоріжжі вартістю 364 тис. грн (договір розірвали за згодою сторін без оплати), а цьогоріч – на Чернігівщині вартістю 17 тис.₴