Комісар Євроради з прав людини почне закордонні візити з України

Читать на русском

Комісар Євроради з прав людини почне закордонні візити з України

Комісар Євроради з прав людини почне закордонні візити з України

Новий комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті пообіцяв, що свій перший візит на цій посаді здійснить до України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Ради Європи

"Я не можу уявити собі нічого більш нагального, ніж подолання наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке спричинило жахливі людські страждання та руйнування".

Він сказав, що має намір "додати перспективу прав людини до найбільших викликів, що стоять перед нашими суспільствами".

Комісар також визначив інші сфери, в яких терміново необхідний сильніший захист прав людини, включаючи кліматичну кризу, управління штучним інтелектом, свободу вираження поглядів, міграцію і зростання мови ненависті, в тому числі антисемітизму і антимусульманських нападів.

Значна частина порядку денного комісара також буде присвячена винесенню боротьби маргіналізованих людей та жертв дискримінації на передній план правозахисних дискусій. "Зокрема, роми та кочівники перебувають у нестерпній ситуації, яка потребує більшої уваги", – сказав комісар.

Окрім того, комісар наголосив на своєму намірі зосередитися на питаннях молоді, соціально-економічних правах та правозахисниках, а також використовувати свій мандат для сприяння виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

"Права людини впливають на кожен аспект нашого життя. У час, коли вони стикаються з численними викликами, ми повинні знову взяти на себе зобов’язання вплести їх у тканину наших суспільств. Це вимагатиме узгоджених зусиль, і я маю намір відігравати свою роль якнайкраще", – заявив О’Флаерті.