Китай в ООН закликав США припинити постачання зброї Україні "заради дипломатії"

Читать на русском

Китай в ООН закликав США припинити постачання зброї Україні

Китай в ООН закликав США припинити постачання зброї Україні " заради дипломатії"

Китай став на бік Російської Федерації в під час розгляду питання України в Організації об’єднаних націй. Пекін закликав західні країни не надсилати зброю Києву.

Про це повідомляє Newsweek. Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь заявив, що Сполучені Штати повинні припинити призупинити постачання зброї Україні, щоб конфлікт можна було вирішити дипломатичними зусиллями.

"Дехто повинен негайно перестати підливати масло у вогонь і підривати дипломатичні зусилля міжнародної спільноти", – сказав Чжан, вказуючи на США в ході розгляду Радою безпеки українського питання.

За словами Чжан Цзюня, потрібно дотримуватися Мінської угоди, досягнутої у 2014 році, "переважну більшість положень якої досі не реалізовано, а великомасштабні бойові дії спалахнули пізніше".

Пекін офіційно не підтримав вторгнення Росії в Україну, але надав грошову допомогу, що дозволило Кремлю виробляти зброю та фінансувати бойові дії.

Коментарі Чжана прозвучали тоді, коли міністр закордонних справ Росії сигналізував про зацікавленість у дипломатичному діалозі для припинення конфлікту на третьому році його існування. Водночас Україна шукає додаткового фінансування від Білого дому для початку контрнаступу проти Росії, щоб повернути окуповані країною-агресоркою регіони на сході.