ДБР викрило керівницю столичної податкової на багатомільйонних схемах збагачення. ФОТО

дбр

Співробітники Державного бюро розслідувань у середу провели обшуки у керівництва податкової служби Києва.

Об этом сообщает Проект


Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерела в правоохоронних органах. Відомо, що, зокрема, обшуки відбуваються у голови податкової служби столиці та його заступника.

За даними джерел, слідчі ДБР розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ із державного бюджету, зокрема шляхом зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів. Внаслідок таких дій у тіньовий обіг потрапили державні кошти на суму понад 30 млрд₴

Пізніше у ДБР підтвердили, що викрили керівницю податкової служби Києва на багатомільйонних оборудках. Імені підозрюваної не повідомляється, але йдеться про виконувачку обов’язків начальника Головного управління ДПС у м. Києві Оксану Датій.

ДБР викрило керівницю столичної податкової на багатомільйонних схемах збагачення 01

Зазначається, що зловживаючи владою та службовим становищем вона приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Підозрювана також очолює Комісію з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

"Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки", – зазначили в ДБР.

Крім того, за оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками, до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд₴

Водночас в іншому епізоді керівництво столичної податкової служби причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд₴

"Посадовці податкової "не помічають" цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх "послуг", – стверджують у ДБР.

Також правоохоронці зауважили, що спосіб життя Датій не відповідає рівню її офіційних доходів: вона має 3 квартири в Києві загальною вартістю приблизно $1 млн, будинок поблизу Києва вартістю приблизно $200 тис., дві автівки вартістю приблизно $150 тис.

ДБР викрило керівницю столичної податкової на багатомільйонних схемах збагачення 02
ДБР викрило керівницю столичної податкової на багатомільйонних схемах збагачення 03
ДБР викрило керівницю столичної податкової на багатомільйонних схемах збагачення 04

При цьому одне з авто посадовиці вартістю приблизно $100 тис.записане на її особистого водія, доходи якого за останні роки склали не більше $8 тис.

Також жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці складає близько $1,4 млн.

Під час слідчих дій вже знайдено $158 тис., 530 тис. грн та 2,2 тис. євро, елітні годинники, автомобілі та інше.

Источник: Компромат PRO