У боях на Донеччині загинув півчий собору з Київщини

Читать на русском

У боях на Донеччині загинув півчий собору з Київщини

У боях на Донеччині загинув півчий собору з Київщини

В боях у Бахмутському районі Донеччини загинув читець, півчий архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору Віктор Циба з Білої Церкви. Захисникові було 52 роки, обидва його сини теж служать у ЗСУ.

Вдома його повернення з фронту чекали дружина, троє дітей та онучка. Про втрату повідомила пресслужба Білоцерківської єпархії ПЦУ.

Віктор Олександрович Циба народився 27 травня 1972 року в Ніжині Чернігівської області. Там закінчив школу, професійно-технічне училище та училище культури. Після строкової служби одружився, працював столяром.

У Ніжині чоловік постригся в читці. У 2006 році переїхав із родиною до міста Біла Церква на Київщині.

Його не дочекалися з фронту троє дітей та онучка: у боях на Донеччині загинув півчий собору з Київщини. Фото  qkxiqdxiqdeihrant

Він брав активну участь у парафіяльному житті Спасо-Преображенського кафедрального собору Білоцерківської єпархії. Зокрема, був старостою архієрейського хору, працював у видавничому відділі, навчався у Київській духовній семінарії.

З початком повномасштабної війни в Україні 15 березня 2022 року церковнослужитель вступив до територіальної оборони. Згодом старший солдат захищав країну в лавах ЗСУ, воюючи на різних напрямках.

Життя воїна обірвалося 10 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі Донецької області. Без чоловіка, батька й дідуся залишилися його дружина, троє дітей та онучка. Обидва сини Віктора Циби також служать у Збройних силах України.

Його не дочекалися з фронту троє дітей та онучка: у боях на Донеччині загинув півчий собору з Київщини. Фото

"Митрополит, духовенство, чернецтво та віряни Білоцерківської єпархії висловлюють співчуття дружині, дітям, родичам, друзям, близьким та бойовим побратимам. Царство Небесне і вічна пам’ять воїну-читцю Віктору Олександровичу!" – зазначили в соборі.