Данілов оцінив, чи можливий повторний наступ російських військ на Київ

Читать на русском

Данілов оцінив, чи можливий повторний наступ російських військ на Київ

Данілов оцінив, чи можливий повторний наступ російських військ на Київ

Повторний наступ російських військ на Київ навряд чи можливий. На це у армії держави-агресорки не вистачить сил.

Підкорити українську столицю президентові РФ Володимиру Путіну не вдалося й на початку повномасштабного вторгнення, а за два роки великої війни українські воїни суттєво вибили ворожому війську "зуби". Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

За його словами, нині у ворожої армії значно менші можливості, аніж вона мала, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року і коли окупанти змогли підійти до Києва. Повторити похід на українську столицю нині росіяни навряд чи зможуть.

"Не буде такого, що вони тут пануватимуть. Вони це збиралися робити ще тоді, коли в них були зовсім інші можливості. За ці 2 роки війни ми повбивали їм ті зуби, які у них були в лютому 2022-го року. Наші війська їх оточують, оточують, оточують і їх більше не стає", – заявив Данілов.

Свідченням того, що "взяти Київ" Росія здатна лише у своїх мріях, секретар РНБО вважає той факт, що Кремль змушений шукати допомоги у своїх нечисленних союзників.

"Якби вони були здатні, вони б не зверталися до КНДР чи Ірану", – зазначив Данілов.