РФ готова завершити війну «дипломатично». Захопленого не поверне, – Лавров

Читать на русском

РФ готова завершити війну «дипломатично». Захопленого не поверне, – Лавров

РФ готова завершити війну «дипломатично». Захопленого не поверне, – Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про нібито готовність його країни до політико-дипломатичного закінчення війни проти України. При цьому окуповані українські території Москва хоче залишити за собою.

Про це він заявив під час виступу в Держдумі РФ.

"Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації", – сказав Лавров.

Він заявив при цьому, що "західні країни" не хочуть враховувати інтереси Москви та реалії, що склалися "на землі". Тож і варіантів домовитися, за словами Лаврова, "поки що не проглядається".

"Однак, за відсутності у тих, хто оголосив нам війну, серйозних пропозицій і (з урахуванням) їхнього небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, говорити за столом переговорів поки що не вийде. Варіантів таких не проглядається", – сказав голова МЗС РФ.

Також він заявив, що нібито "Вашингтон і його союзники не полишають мрій завдати нам стратегічної поразки".

Російська армія, на думку Лаврова, нібито "успішно діє" на "українському театрі воєнних дій", і нібито "на Заході вже більше говорять не про свою перемогу, а про те, як би не дати перемогти Путіну".