Окупанти застосували аерозольні «сльозогінні» гранати – Генштаб

Читать на русском

Окупанти застосували аерозольні «сльозогінні» гранати – Генштаб
Окупанти застосували аерозольні «сльозогінні» гранати – Генштаб

Таку зброю окупанти застосували на мар’їнському напрямі.

Об этом сообщает Russian Post

Російські окупаційні війська вже 398-й день намагаються захопити Україну та ведуть наступальні дії вздовж східної лінії фронту. Наступ росіян безуспішний, тому вони почали застосовувати проти українських захисників сльозогінні гранати. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального Штабу Збройних Сил України 28 березня 2023 року.

"На авдіївському та мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Невельське та Мар’їнка. Застосував аерозольні "сльозогінні" гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалиново, Ластів 10 населених пунктів", – сказано у повідомленні від Генштабу ЗСУ.

Щодо гранат, то мова, мабуть, про К-51. Саме її окупанти активно застосовували під час боїв за Донецький аеропорт у 2015 році. Боєць, що потрапив у аерозольну хмару, без протигазу не здатний чинити опір і вести вогонь, оскільки руки рефлекторно тягнуться до обличчя, щоб протерти очі. Дихальні шляхи пронизує задишка з кашлем, носові пазухи заповнюють слиз.

Слід зазначити, що застосування хімічних засобів боротьби (зокрема речовин сльозогінної дії) як засіб ведення війни заборонено Конвенцією про хімічну зброю (стаття 1, пункт 5) та Женевським протоколом 1925 року.

Источник: Роспрес