На Закарпатті судитимуть депутата, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради

Читать на русском

На Закарпатті судитимуть депутата, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради

На Закарпатті судитимуть депутата , який підірвав гранати під час засідання сесії сільради

У Закарпатській області скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Керецьківської сільської ради Хустського району за фактом вчинення терористичного акту, який призвів до загибелі людей, а також незаконного поводження з вибуховими пристроями.

Зловмисник 15 грудня минулого року у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

Як повідомила Закарпатська обласна прокуратура, у той день депутати обирали секретаря сільської ради, розглядали фінансові питання – бюджет на наступний рік та умови оплати праці голови сільради. Саме з метою впливу на прийняття цих рішень чоловік і вдався до скоєння теракту.

Встановлено, що до цього він готувався заздалегідь – пошуком гранат займався протягом кількох місяців та придбав їх у невстановленої особи. Дві осколкові наступальні гранати РГД-5 та ручну осколкову оборонну гранату Ф-1 протягом певного часу чоловік зберігав за місцем свого проживання у с. Кушниця.

Від підриву гранат постраждало більше 20 депутатів сільради, двоє загинуло. Один чоловік помер наступного дня після інциденту, інший – через місяць.

Також внаслідок теракту було завдано майнову шкоду Керецьківській сільській раді. Для її відшкодування сільрада вже заявила до обвинуваченого цивільний позов.