Зеленський про очікуване відкриття переговорів про вступ України в ЄС: «з нашого боку все готово»

Раніше цього місяця Зеленський заявив, що переговори про вступ України до Європейського союзу потрібні для європейської єдності

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова вже в червні цього року почати переговори щодо вступу до Європейського союзу.

«Обговорили й роботу на європейському напрямку – підготовку рішень, яких очікуємо у червні, фактичного відкриття переговорів про вступ України у Європейський союз. Це те, що справді потрібно. І з нашого боку все готово», – заявив Зеленський у вечірньому зверненні 30 квітня.

Раніше цього місяця Зеленський заявив, що переговори про вступ України до Європейського союзу потрібні для європейської єдності.

У лютому президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що так звана переговорна рамка про вступ України до ЄС «навряд чи буде готова» до початку виборів у Євросоюзі, що відбудуться у червні 2024 року.

Європейська рада 14 грудня вирішила розпочати переговори про вступ України і Молдови до Європейського союзу, а також надала Грузії статус кандидата в члени ЄС.

Форум