Washington Post: Варіанти Зеленського стосовно війни «варіюються від поганого до гіршого»

Читать на русском

Washington Post: Варіанти Зеленського стосовно війни «варіюються від поганого до гіршого»

Washington Post: Варіанти Зеленського стосовно війни «варіюються від поганого до гіршого»

Видання Washington Post пише, що варіанти Зеленського щодо того, що робити з війною, "варіюються від поганого до гіршого".

Повернення територій військовим шляхом "здається дедалі менш ймовірним". "Статус-кво жахливий. Наразі боротьба зайшла у безвихідь, українці щодня гинуть на полі бою", – йдеться у статті.

Українські та західні офіційні особи вважають, що Зеленський значною мірою "застряг", а солідарність усередині України слабшає.

Високопоставлений український чиновник сказав: “Усі хочуть швидких рішень, але всі дійшли розуміння, що швидких рішень не буде”.

Також в Україні вважають "нереальним" вихід на межі кордонів 1991 року.

"Розумні люди знають, що це нереально", – сказав український законодавець, додавши, що політичному керівництву "якоїсь миті потрібно було скоригувати цю риторику".

Спроби виправити ситуацію на фронті поки що під питанням. Заходи щодо посилення мобілізації "розкололи суспільство".

“Україна не має сил для нового наступу”, – сказав західний дипломат. На його думку, є два сценарії.

"Один сценарій полягає в тому, що вони отримують підтримку для підтримки оборонних рубежів. … За другого сценарію підтримки буде недостатньо, і Україна все одно захищатиметься, відчайдушно і з меншими людськими ресурсами", – заявив він.

Але в цьому випадку збільшаться жертви та територіальні втрати, "що поставить Україну в глухий кут".

Зараз Україна та її партнери мають готуватися до 2025 року як до "ще одного року війни, а не мирних переговорів", сказав дипломат.

В самій Україні думки про те, скільки ще може тривати війна, розділилися.

"Український законодавець заявив, що країна не переживе такий статус-кво ще десять років. Інші, однак, вважають, що боротьба може тривати ще довше", – йдеться у статті.

"Це неприємна думка, але коли деякі люди кажуть, що це може зайняти десятиліття, ніхто цього не заперечує", – сказав колишній міністр економіки Тимофій Милованов.

різне qkxiqdxiqdeihrant