У НАТО відмовилися називати Україну жертвою: "Ви адаптувалися та дали відсіч"

Читать на русском Read in English

У НАТО відмовилися називати Україну жертвою:

У НАТО відмовилися називати Україну жертвою: "Ви адаптувалися та дали відсіч "

Українці зуміли докорінно змінити багато аспектів сучасної війни, поєднуючи окопи та артилерію у дусі Першої світової війни та безпілотники та штучний інтелект XXI століття, зазначив нідерландський адмірал Роб Бауер.

Україну не можна назвати "жертвою", оскільки таке твердження є неповагою до успішних зусиль українського народу. Нідерландський адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету НАТО, виступив із відповідною заявою на Київському безпековому форумі.

Україна зазнає неймовірних страждань. Держава втрачає людей і те, чого ніколи не можна буде замінити.

"Усе ж назвати вас жертвою, означало б не віддати належне вашій невичерпній силі", — пояснив він.

Роб Бауер зазначив, що Україна продемонструвала історичну стійкість. Незважаючи на всі страждання, всі руйнування, держава залишається суверенною, а суспільство єдиною. Адмірал заявив, що весь світ бачить чинність українського народу.

"Ви адаптувалися та дали відсіч", — додав голова Військового комітету НАТО.

Український народ та українські збройні сили, як зазначив Бауер, обороняються таким чином, якого ще ніколи не бачив світ. Українці зуміли докорінно змінити багато аспектів сучасної війни, зіткнувшись із поєднанням окопів та артилерії Першої Світової війни із застосуванням безпілотників, а також штучного інтелекту ХХІ століття.