Гуменюк розповіла про ситуацію в районі Роботиного: "Лінія зіткнення досить рухлива"

Читать на русском

Гуменюк розповіла про ситуацію в районі Роботиного:

Гуменюк розповіла про ситуацію в районі Роботиного : "Лінія зіткнення досить рухлива"

У районі Роботиного на Запорізькому напрямку окупанти продовжують тиснути, використовуючи тактику м’ясних штурмів. Ситуація там досить динамічна, але це нормальний розвиток бойових подій.

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час інтерв’ю для Радіо Свобода, коментуючи дані аналітиків проєкту Deep State, які заявили про просування російських сил у селі Вербове у напрямку Роботиного. Вона також зазначила, що зміна позицій на цьому напрямку може відбутися навіть за одну добу.

"Тут треба пам’ятати, що на таких відкритих поверхнях, як цей регіон, дійсно лінія зіткнення досить рухлива. І зміна позицій може відбуватися навіть протягом однієї доби – на декілька метрів, декілька десятків метрів. Але це не критично, це нормальний розвиток бойових подій. Ми можемо говорити про те, що ворог не припиняє там штурмувати, ворог продовжує тиснути, має кількісну перевагу і використовує знову таки м’ясні штурми. Знову основна форма тиску тут – це групи кількістю до відділення, зосереджені з різних напрямків і спрямовані на наші позиції", – каже Гуменюк.

За її словами, у районі Роботиного російські війська активно використовують контрбатарейну боротьбу, включаючи артилерію та безпілотники. Протягом останньої доби в цьому районі ворог провів шість штурмів, які українські війська відбили.

Загальна чисельність російських військ на цьому напрямку не збільшується. Проте військових звідти відправляють на Херсонський напрямок, повідомила Гуменюк.

"Зокрема, у них є складна ситуація і в напрямку нашого лівобережного плацдарму (на Херсонщині. – Ред.), де їм важко збирати групи для проведення штурмових дій. Саме тому вони використовують цей момент як ротацію, переміщуючи підрозділи, які не обізнані в ситуації, на той напрямок, де можна ще сформувати з них штурмові команди", – повідомила речниця.

 qkxiqdxiqdeihrant