Поліція: на Великдень правопорядок будуть забезпечувати понад 23 тисячі правоохоронців

В Україні цього року Великдень відзначатимуть 5 травня.

На Великдень в Україні діятиме комендантська година, поліція слідкуватиме за дотриманням правопорядку, заявив начальник департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв.

«Ми плануємо забезпечити безпеку біля культових споруд…Нічого не змінюється – наскільки мені відомо графік комендантської години не змінюється. У нас діє воєнний стан. Будемо перевіряти. Зрозуміло, десь будемо ставитися з порозумінням, буде роз’яснювати, проводити профілактичні бесіди. Але в цілому я сподіваюсь на свідомість громадян, аби вони не створювали додаткову роботу для поліції», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, до забезпечення правопорядку на Великдень будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

Раніше представник Центру протидії дезінформації РНБО України Івана Сличка в ефірі «Громадського радіо» припустив, що російські війська можуть готувати ракетні провокації по Україні у період Великодніх свят.

«Враховуючи досвід минулих років, є велика ймовірність, що РФ також готує ракетні провокації в період святкувань, тому не ігноруйте сигнали повітряних тривог. Якщо щось подібне заявлятиметься в інфопросторі, ми повідомлятимемо, але вже варто не нехтувати сигналами тривоги та відразу йти в укриття», – сказав Сличко.

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначатимуть Великдень 5 травня.

Форум