Через дефіцит електрики у Харкові достроково завершать опалювальний сезон – влада

Дим і вогонь біля високовольтної лінії на місці російського ракетного удару під час атаки України поблизу Харкова, 22 березня 2024 року

У Харкові достроково завершать опалювальний сезон, щоб зменшити навантаження на енергосистему після масованих російських обстрілів, повідомив міський голова Ігор Терехов.

«Минулої п’ятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об’єкти, за рахунок яких живилося наше місто… Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону», – вказано у повідомленні.

За словами Терехова, такий крок дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харків’ян.

Місцева влада зазначила, що відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня.

Натомість у місті вдалося запустити рух поїздів на всіх станціях метрополітену з інтервалом у 20 хвилин.

«Разом з тим потужностей для наземного електротранспорту ще не вистачає. Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси», – наголосив Терехов.

Раніше у Міністерстві енергетики повідомили, що в Харкові ситуація з живленням залишається складною, працюють графіки погодинних відключень. Світла немає у 215,8 тисячі споживачів. В області знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум