"Оператор тилу" уклав договори на постачання хліба для ЗСУ на 500 мільйонів

хліб

"Державний оператор тилу" (DOT) уклав договори на постачання хліба та хлібобулочних виробів для Збройних Сил України. Законтрактовані компанії – це українські виробники, які давно на ринку та, зокрема, постачають у великі торговельні мережі.

Про це йдеться в повідомленні "Оператора тилу".

В аукціонах взяв участь 21 постачальник.

У результаті було укладено договори на суму 458 млн грн із 8 виробниками:

  • ТОВ "Золотий коровай" (Торгова марка (ТМ) "Хліб Житомира),
  • ТДВ "Запорізький хлібозавод №3" (ТМ "Хлібодар"),
  • ТОВ "Батьківський хліб" (ТМ "Світ хліба"),
  • ТОВ "Чернівецький хлібокомбінат" (ТМ "Перший хліб"),
  • ТОВ "Черкасихліб" (ТМ "Формула смаку"),
  • ПрАТ "Концерн Хлібпром" (ТМ "Вінницяхліб", "Bandinelli", "TM 2go", "GRILL&BAKERY", "Люблянна", "Джуні", "Agrola"),
  • ПрАТ "Теремно Хліб" (ТМ "Теремно Хліб"),
  • ТДВ "Запорізький хлібозавод №5" (ТМ "Хлібодар").

Хліб та хлібобулочні вироби – одна з категорій, яка буде закуповуватись для військовослужбовців окремо від каталогу продуктів харчування. Такий підхід допоможе вирішити одразу дві проблеми: якість продукції та керованість системи в цілому, зазначили в DOT.

"Знаємо, що є нарікання від військовослужбовців на якість хлібу та хлібобулочних виробів. Намагаємось вирішити цю проблему. Як один із кроків – закупили цю категорію окремо від каталогу. Тобто зараз хліб, як і вода, не будуть постачатися ЗСУ в межах комплектів. Це дасть нам змогу, по-перше, чітко розуміти, що товар постачатиметься тими компаніями, які відповідають кваліфікаційним критеріям, а їх товар – вимогам по якості. По-друге, що продукт свіжий, адже ми будемо бачити, коли надійшла заявка та в які строки постачальників здійснив відвантаження", – пояснила директорка з управління закупівлями DOT Вікторія Виноградова.

Постачання від законтрактованих компаній розпочнеться з кінця квітня. Воно здійснюватиметься за моделлю виробник – військова частина.

Автор: Галина Ялівець