У Міноборони обіцяють «найближчим часом» представити законопроєкт щодо ротації і звільнення в запас

За словами речника Міноборони, законопроєкт буде представлено «найближчим часом», «громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону».

Міністерство оборони України спільно з Генеральним штабом працюватиме над окремим законопроєктом, який регулюватиме ротацію і звільнення в запас військовослужбовців, його представлять «найближчим часом», сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

«Над цими нормами (щодо ротації та звільнення в запас – ред. ) вже працювало Міноборони і планувалося, що це увійде до закону про мобілізацію. Але зважаючи на те, що такі зміни відбулися, не дослухатися до головнокомандувача було б нелогічно, бо він поінформований найбільше... Тепер ці напрацювання будуть використані. В принципі вже почалися роботи, засідання робочих груп. Спільно Міноборони і Генштаб будуть працювати над цим законопроєктом», – сказав він в ефірі національного телемарафону., – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, законопроєкт буде представлено «найближчим часом», «громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону».

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому закон про мобілізацію. Із документа вилучили положення щодо демобілізації військовослужбовців, за словами парламентарів, відповідну правку на засіданні 11 квітня підтримали 227 народних депутатів.

Як пояснювали раніше у Міноборони, через оперативну ситуацію на фронті Генеральний штаб Збройних сил України висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації були розглянуті в окремому законопроєкті. Повідомлялося, що «є доручення від парламентського комітету розробити протягом восьми місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації».

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада кожні три місяці продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум